Nossebro
Ägg tillsammans med mjölk, mjöl, socker och salt blir pannkaka.
Och det vet sannerligen de fyrtio damerna som jobbar vid pannkaksfabriken i Nossebro. Där steks det 40 000 pannkakor varje dag.
Nästan allt går automatiskt och övervakning av vikningen av pannkakorna är viktig.
Märta Ödlund är först på plats i pannkaksfabriken i Nossebro. Klockan fem på morgonen rör hon ihop den första smeten på 1 100 liter.
180 pannkakor gräddas samtidigt och allt går på löpande band.
Å va roligt, satt med familjen och berätta om att vi hade en pankaksfabrik där jag växte upp. Sökte på pankaksfrabrik Nossebro.
Jag blev både glad och ledsen, ledsen för att dom hade laggt ner, men glad att .är man får nostalgi ny gräddade pannkakor kan känna doften fortfarande. Ett stort tack till pannkaks damern för ett fint minne. Hälsningar från Fredrik 45 år bode i Nossebro i 10 år